Cervello

Cervello arbejder for, at mennesker ramt af en skade på hjernen kommer hurtigere og bedre tilbage til fællesskabet. Der gør vi ved at understøtte kommunerne med specialiseret rehabilitering og genoptræning i nærmiljøet.
 

Om Cervello

Innovationsorlov

Cervello er stiftet af to erfarne velfærdsiværksættere, Helene Hoffmann og Thomas Helt. De har størstedelen af deres arbejdsliv arbejdet for og med den offentlige sektor, og tilsammen har de opbygget en dyb indsigt i og kendskab til det nære sundhedsvæsen, det sociale område og beskæftigelsesområdet.

I foråret 2019 valgte Helene at overdrage direktørpositionen i rådgivningsvirksomheden Type2dialog for at tage på innovationsorlov. Et blankt stykke papir, et års orlov og en undersøgende rundrejse i Rigsfællesskabet gik i gang med fokus på den offentlige social- og sundhedssektor. I dialogen med mere end 30 kommuner, familier, specialister og foreninger, stod det klart, at hjerneskadeforløb er lange og uoverskuelige. Borgere transporteres i øst og vest. Og familier bliver slidt op og går i opløsning (læs mere nedenunder).

Impact Start-Up

I orlovsperioden blev en i Helenes netværk ramt af alvorlig hjerneskade, og hun trådte til som familiens supervisor og koordinator. På nært hold gav det indblik i familiens kamp tilbage til hverdagen.

Et års rundrejse i Danmark – kombineret med en tragisk ulykke – rejste spørgsmålet: Hvordan kan kommuner få hjælp til at løse hjerneskaderehabilitering hurtigere bedre og billigere end de nuværende løsninger? Mange gode mennesker på kryds og tværs af Danmark har bidraget til ideudviklingen. Og nu har vi taget springet med etableringen af Cervello.

Læs mere om Cervellos formål og værdier her.

p

Det er vældig inspirerende at være i stuen med dynamiske iværksættere, som virkelig brænder for det, de laver, og som tør tage noget risiko for at løse vigtige og komplekse problemstillinger.

Carsten Koch - Bestyrelsesformand og tidl. minister

Efter et seriøst knock-out på 2½ år, ja så har jeg mødt størstedelen af rehabiliteringsstederne i Danmark og ved, hvad det handler at at skulle slide mig igennem et rehabiliteringsforløb. Jeg er taknemmelig for at være kommet så langt, så jeg både kan arbejde og bidrage med mine erfaringer til at udvikle Cervello.

Henrik From - Bestyrelsesmedlem