Cervello

Cervello arbejder for, at mennesker ramt af en skade på hjernen kommer hurtigere og bedre tilbage til fællesskabet. Der gør vi ved at understøtte kommunerne med specialiseret rehabilitering og genoptræning i nærmiljøet.

SUPERVISION, RÅDGIVNING OG UNDERVISNING

Supervision, rådgivning og undervisning

Sammen løfter vi fagligheden til gavn for alle involverede

Cervellos neurospecialister har mange års erfaring med supervision, rådgivning og undervisning og indgående kendskab til den kommunale praksis på både social- og sundhed- og jobområdet. Rundt om i Danmark bliver Cervello inviteret indenfor for at styrke kommunens medarbejdere og den neurofaglige kvalitet i NÆR-miljøet. Vi bruger læringsmetoder, der sikrer hurtig videnstransfer og overførbarhed til praksis. Samtidig varetager vi selv neurofaglige rehabiliteringsforløb på specialiseret niveau for borgere ramt af en hjerneskade og holder på den måde altid vores praksiskompetencer a jour.

Ordentlige

Infomateriale om

neurofaglig kompetenceudvikling

Innovative

Infomateriale om

neurofaglig supervision

Supervision

Supervision hos Cervello er en praksisnær indsats, der skaber et fagligt refleksionsrum på tværs af dag- og botilbud, plejehjem og midlertidige døgnpladser. Med udgangspunkt i konkrete udfordringer fra hverdagen tilrettelægges supervisionsforløb, der styrker det faglige samarbejde og bidrager til kompetenceudvikling blandt medarbejderne. Forløbet kan være knyttet til et enkelt borgerforløb eller en længere årsaftale, hvor medarbejdere kontinuerligt modtager nye neuropædagogiske redskaber og sparring fra erfarne neurospecialister.

Rådgivning

Vi tilbyder specialiseret rådgivning til plejehjem, botilbud og dagscentre, når der opstår komplekse udfordringer som højkonfliktsituationer, borgerens mistrivsel eller pårørendeproblematikker. Vores erfarne rådgivere, der selv har praksiserfaring, træder til som et “rescue team” og arbejder direkte i praksis. Vi observerer, analyserer og rådgiver med en neuropædagogisk og neuropsykologisk tilgang, der især hjælper mennesker med fx autisme, ADHD, hjerneskader eller kombinationsproblematikker. Vores tværfaglige bagland sikrer løsninger, der kan omsættes direkte til praksis – hurtigt og effektivt.

Undervisning

Undervisning hos Cervello er tilpasset de specifikke udfordringer, der opstår i hverdagen på socialpædagogiske bosteder, plejehjem og døgnpladser. Crevellos erfarne neurospecialister tilbyder faglige udviklingsforløb, der giver medarbejdere nye redskaber inden for neuropædagogik, sanseintegration og kognitive funktionsnedsættelser. Undervisningen skræddersyes efter behov, så den både er teoretisk funderet og let kan omsættes til praksis, hvilket sikrer en fælles faglig platform og styrker samarbejdet mellem medarbejdere og faggrupper.

Christel Damgaard, Centerleder Akutpleje & Rehabilitering, Roskilde Kommune

Udtalelse

”Der sker så meget på det neurofaglige område samtidig med, at vi løbende skal opkvalificere nye medarbejdere. Derfor har vi en fast aftale med Cervello om neurofaglig undervisning af personalet to gange om måneden.”

Tina Seldorf, Leder af botilbud, Egedal Kommune

Udtalelse

”Vi bruger Cervello til neurofaglig supervision af vores medarbejdere og har trukket på både neuropsykologer, ergoterapeuter og fysioterapeuter. Den helt store styrke er, at de udover at besidde neurofaglige kompetencer, også forstår socialpædagogernes hverdagspraksis på et botilbud, hvilket er afgørende.”

Christel Damgaard, Centerleder Akutpleje & Rehabilitering, Roskilde Kommune

Udtalelse

”Der sker så meget på det neurofaglige område samtidig med, at vi løbende skal opkvalificere nye medarbejdere. Derfor har vi en fast aftale med Cervello om neurofaglig undervisning af personalet to gange om måneden.”

Tina Seldorf, Leder af botilbud, Egedal kommune

Udtalelse

”Vi bruger Cervello til neurofaglig supervision af vores medarbejdere og har trukket på både neuropsykologer, ergoterapeuter og fysioterapeuter. Den helt store styrke er, at de udover at besidde neurofaglige kompetencer, også forstår socialpædagogernes hverdagspraksis på et botilbud, hvilket er afgørende.``